9 tips voor de huwelijksnacht

Geplaatst op 28 november 2018 door Maurice Snel

Tip 1: Verwacht niet te veel

Hoe negatief het ook klinkt: het is een hele lange en vermoeiende dag. De kans is groot dat je redelijk wat alcohol op hebt, het is tenslotte een feestje! Hierdoor kan je misschien niet alles meer herinneren wat er die nacht gebeurd of ben je uitgeteld wanneer je op je slaapkamer aan komt.
Deze tip is er om de verwachtingen niet te hoog te leggen en een goede huwelijksnacht zonder teleurstellingen te hebben!

Tip 2: Kies voor een luxe suite of thema-kamer

Dit is ook heel leuk om als verrassing voor je partner te houden. Hoe leuk is het als je een suite hebt met een prachtig uitzicht als je de volgende ochtend wakker wordt? En als je een kamer hebt met een jacuzzi? Of nog beter: een kamer met een eigen zwembad! Maak het vooral zo gek als je zelf wilt.
Misschien wel een van de bekendste hotelketens van Nederland, maar geloof me: het is echt de moeite waard om eens te kijken naar de suites bij Van Der Valk. Een hotelketen, tevens een familiebedrijf, waarbij kwaliteit en service gegarandeerd is!

Tip 3: Laat je spullen al naar de kamer brengen

Zorg ervoor dat je spullen al op de hotelkamer staan, misschien kan je dit zelfs een dag van te voren al afgeven. Als dit niet kan, kan de ceremoniemeester de spullen misschien op de dag zelf al afgeven. In de meeste gevallen is het namelijk niet nodig dat een professioneel ceremoniemeester (in tegenstelling tot je beste vriend of vriendin) tot het einde blijft.

Tip 4: Let op met alcohol

Hoe lekker een drankje ook is, het is geen fijn begin van een huwelijk als je vers getrouwd stel wakker wordt met een kater. Het is een magische dag en ondanks het feit dat alles op beeld vastgelegd wordt, is het ook wel zo fijn als je het je zelf kan herinneren. Vraag desnoods aan je beste vrienden of ze aan willen geven als je je ‘grens’ hebt bereikt. Meestal heb je dit zelf namelijk niet in de gaten!

Tip 5: Boek ‘extraatjes’

Om alles extra speciaal te maken, kun je extra’s op de hotelkamer boeken. Denk hierbij aan rozenblaadjes, champagne, bonbons etc. Je kunt dit boeken bij je hotelreservering, maar je kunt ook vragen of de je ceremoniemeester dit voor je wilt doen. Het is al helemaal leuk als dit een verassing is voor je partner. Ook kun je ontbijtjes op bed bestellen in hotels: ideaal als je geen zin hebt om in de rij te staan bij een ontbijtbuffet!
Slaap je niet in een hotel? Er zijn ook thuisbezorg-services die luxe ontbijtjes rondbrengen. Je kunt dit ook vinden via Groupon, Vakantieveilingen of via de rentepunten van de ING.

Tip 6: verras elkaar

Hier mee bedoel ik natuurlijk sexy lingerie! Trek iets leuks aan waar je je naast sexy, ook comfortabel in voelt. Het gaat er voornamelijk om dat je iets aan hebt wat ‘netjes’ is, dus niet iets dat lichtelijk versleten is. Of nog beter: koop lekker iets nieuws! Iets wat je partner nog niet heeft gezien en waar je hem of haar mee kunt verrassen.

Tip 7: Wees voorbereid

Misschien wil je niet al 9 maanden later een baby hebben? Zorg dan uiteraard dat je voorbehoedsmiddelen mee hebt. Misschien heb je dit standaard al in je nachtkastje liggen, maar vergeet het vooral niet mee te nemen naar je hotelsuite. Dit geldt uiteraard ook voor alle overige dingen die je nodig hebt (massageolie, glijmiddel enz.)

Tip 8: Enveloppen tellen

Dit is iets dat veel bruidsparen dezelfde avond nog doen. Het tellen van de enveloppen kan natuurlijk makkelijk tot de volgende dag kan wachten maar geloof mij, je zal er een stuk lekkerder van slapen. Het gaat meestal toch wel om flinke bedragen en het is altijd fijn om te weten dat de schade van het feest is meegevallen!

Tip 9: Boek een “late check out”

Meestal moet je rond 11.00 – 12.00 al uit je kamer zijn. Normaal gesproken is hier niks mis mee, maar als je pas op 02.00 – 03.00 in je bed ligt, is het best wel lekker als je wat langer kan uitslapen. Dit is eigenlijk bij bijna alle hotels wel mogelijk, mits je dit tijdig doorgeeft/bijboekt. Uiteraard moet hiervoor wat worden bijbetaald maar geloof mij: het is de moeite waard! Op deze manier heb je misschien ook nog de tijd om datgene in te halen wat er misschien de vorige avond niet meer van gekomen is.

Vermeldingen

foto’s, met dank aan:
Fotograaf: Stef Hartog https://stefhartog.com
Visagie n_joyvisagie www.n-joyvisagie.nl
Mannelijk model: Jesse Meester https://www.instagram.com/jessemeester/Location: Ibiza Suite, Van der valk hotel Akersloot https://www.hotelakersloot.nl/

Meer informatie?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een kennismakingsgesprek in te plannen.